Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květákový nákyp s bazalkou

Zpět
  • Autor: CaLiSto
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

1/2 lžičky kari 2 lžíce bazalky (sušené, či čerstvé) Množství na kusy a lžičky (pro lepší orientaci): - 1/2 lžičky soli - 4 vejce - 1 až 2 stroužky prolisovaného česneku - 1 lžička prášku do pečiva

Energetická hodnota celkem: 6768 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 82, Sacharidy (g): 140, SAFA (g): 28, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 846 kJ

Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Květák uvaříme a pokrájíme (velikost kousků dle osobních preferencí). Všechno smícháme ve větší míse a nalijeme do vymazaného pekáče (nižší vrstva je rychleji hotová a lépe se propeče). Prvních 10 minut pečeme zprudka, dále dopékáme dalších 25 minut. Podáváme s bramborem (jako hlavní jídlo), nebo můžeme i samotné. Místo anglické slaniny lze použít uzené, nebo masovou složku zcela vynechat.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři